pátek 22. listopadu 2013

Stravovací plán - první 4 týdny



Je na čase udělat jasno i ve stravování.... Přes léto jsem si zamilovala paleo stravu, ale stravování tímto stylem ve škole a na kolejích je moc náročné, takže od toho mírně opouštím, ale díky tomuto stravovacímu stylu jsem se přestala bát tuků, takže díky paleo.

Momentální stav je takový, že se vyhýbám lepku a většině mléčných výrobků nebo si jich doprávám v malém množství. Ano, opět kvůli mírné intoleranci.

--------------------------------------------------------------

Typický jídelníček

Snídadě: obilniny typu pohanka, jáhly, quinoa apodobné (všechny bez lepku) z toho různé kaše, nákypy, koláčea doplněné samozřejmě oříšky a ovocem (nejčastěji banán a mandle) mňamka :-)

Svačiny: ovoce / oříšky / protein / domácí musli tyčinkyči kombinace zmíněného

Oběd: sacharidy (bezlepkové), bílkovina (nějčastěji kuřecí, vepřové, občas ryba) + zelenina, občas výjmka a oběd bez sacharidů (jako dnes květáková pizza), nebo si dopřeju sladké jídlo (jáhelník)

Svačina: protein / zeleninový salát s oříšky / šunka + knackebrot

Večeře: kombinace bílkovina + zelenina (saláty, polévky se šunkou a sýrem, zeleninová jídla s bílkovinou typu lečo, apod)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Není můj styl brát všechno až tak striktně a zakazovat si.. Ano klidně si dám 10g kvalitní vysokoprocentní čokolády do ranní kaše, nebo si dopřeju sladký oběd v podobě jáhelníku. Všechno se ale snažím nějak vykompenzovat, takže když ladký oběd, tak ve den kdy mám dopoledne náročné cvičení a podobně.

Jenom tak mi příjde je šance uspět a nemít pocit, že si do konce života budu něco zakazovat a u takového stylu stravování vydržím.
Vždykys e taky snažím udržet kalorie nějak na uzdě, takže vydatnější oběd? odpovídá to menší svačině, nikdy však jídlo nevynechávám, jen pokud opravdu není sebemenší chut, nebo se cítím stále příjemné najezená

Toje prozatím vše, opět pro první 4 týdny, když se míry ani pocity nehnou z místa, příjdou určitě změny

Žádné komentáře:

Okomentovat